SILA KLIK DI SINI

Jom Baca

09 December 2011

Kesian Penulis Novel Ombak Rindu



Malaysia sekarang sedang dilanda Ombak yang besar tapi bukan ombak tsunami...
OMBAK RINDU merupakan filem yang meletop setakat ni...baru 4 hari dah dapat 4 JUTA..(bleh la tahan)..
Filem meletop minggu ni je..


Sayang sekali penulis asal Novel Ombak Rindu tidak diberi pengiktirafan yang sepautunya oleh 
penerbit Filem..
Sepatutnya penulis tersebut mendapat hak yang setimpal dengan usahanya..kalau kita dah guna hakcipta orang punye mestilah kita bayar ROYALTI kat die..
kesian kat penulis tu?sape nama penulis ombak rindu..(sambil garu kepala)..
haaa bru ingat..

FAUZIAH ASHARI..

Kalau nak tahu novel Ombak RIndu telah dicetak sebanyak 23 kali sejak diterbitkan..
Maknenyer kira novel yang masyuk la jgak untuk dibaca..


inilah novel yang meletop tu..

Saya rasa penerbit patut tahu yang perlu dia buat supaya perkara ini tidak timbul..
kalau tengok keuntungan filem ni besar jgak..takkan tak boleh bayar royalti kat penulis..bukannye bayak sikit je..

kalau nak ceirta selanjutyer boleh klik SINI

9 comments:

oli-go said...

novel mmg best..tp movie..hampeh..
huuuhuhuhuhuhuhu

eLL said...

tak pernah tengok movie dia...
novel bestttt.
sian la kalau dia dilayan macamtu. pastu cakap pulak kalau dapat kutip 8juta baru nak bagi fauziah...

jelah said...

oli-go-sy pon xpernah bce novel tu...
ell- kalao nk tggu 8 juta bru nk bgi mmg teruklah...

Yatie Awang said...

belum tengok dan belum baca novel tu, macam mana kisahnya pun tak tahu lagi ahaa..

ZORA said...

tak tgk ag cite ni,..nmpak mcm best je

jelah said...

yatie- hahaha baek x tau drpd tau..kalo dpt tau movie tu bosan mesti frust kn...

zora- xpe...kalo sy dh tengok nnt sy wt report...

CikGu Ma said...

2x ulang baca novel ni 2x jgk menangis...

visitme@FaTiN cOrNeR said...

betol2..patutnya kena bg royalti sbb pencetus idea is fauziah ashaari..

sy xtgk lg ombak rindu..*ketinggalan..

jelah said...

cikgu ma-dahsyat btol la kuasa novel..leh wt owg nangis...kalau sy 100x bce pon susah nk nangis..hehe

fatin corner- btol3x...kalao xbyr kita wt demo....(men2 je)

Story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...